Novi Sad
04.02.2022.
13:01 > 13:23
Od početka 2020. do kraja 2021. godine bilo je 11 pritužbi sa navodima o policijskoj torturi u PU Novi Sad, potvrđuju za 021.rs u MUP-u.
  • Neo NSovac

    04.02.2022 21:26
    Pusteni s'lanca
    Zaustavljaju i skidaju do gole kože u sred bela dana, maltretiraju klince zbog džokavca ili dva, samo uteruju strah lokalnim dilerima da bi napravili mesta za svoju robu!

    Interventna valja na bul osl. I Evrope, regularna je na naselju i adicama...provereno i nije neka tajna
  • Silver

    04.02.2022 20:42
    pogledajte film
  • mama

    04.02.2022 20:29
    :(
    ,,Dok god je ovih frikova
    sa punom vrecom trikova
    nista sto vredi nece vredeti
    zar stvarno nema nacina
    pred najezdom prostacina
    pa, ti si skolovan
    da hapsis taj talog
    a, ne da pustas
    da ti izdaju nalog

    Sorry, Plavi, posaljem katkad
    srce, na raport glavi
    od starog drustva nista
    neko je puk'o, neko je svirn'o
    ma, ti si super, brate
    ako stvarno spavas mirno"
    Djordje Balašević

  • 49

    04.02.2022 18:46
    Postoji i prolog
    @Лиманац

    Pošto ste tako dobro obavešteni, možete li objasniti u kojim zemljama je dozvoljeno sve ono što je prethodilo blokadama?
  • Alisa

    04.02.2022 18:38
    Ha ha ha
    Pa sta ste mislili narode da su ovi ulagali u policiju da bi stitila narod ,dali im plate ,stanove,priznali diplome privatnih fakulteta,ostali u vecini poltroni ko ke bio posten davno otisao...Sreca pa se ja ne pitam..inace bih otpustila celu PU NS i sve nove dovela..
  • Stanka

    04.02.2022 18:25
    Kukavice u uniformama
    Kada ste culi da su policajci upotrebili prekomernu silu prema nekom poznatijem kriminalcu, ili nekom ko je mnogo puta bio hapsen za teska krivicna dela ali nikada nije pravosnazno osudjen (Belvuk, Vukotic, Saric, Miljkovic, Kontic, Legija, Koluvija, Snajper...). Njih ne smeju ni mrko da pogledaju, ali svoje kukavicke frustracije istresaju na gradjanima koji nisu clanovi klana ili ne valjaju drogu za politicare. Kukavce su i tuzioci koji ne pokrecu postupke protiv onih pripadnika policije koji krse zakon. To samo proizvodi porast kriminala, jer sto bi se bilo ko drzao zakona kada ga se ne drze ni oni koji su zaduzeni da ga stite.
  • Radoslav Radivojevic

    04.02.2022 18:13
    Komsiju su na stanici Detelinara prebili i zapretili mu ako prijavi da ce ga opet. Toliko o toj stanici u kojoj je onaj Policajac koji je tukao ono dete na biciklu.
  • Miloš iz Zemuna

    04.02.2022 17:43
    Zašto nema kamera u policijskim stanicama da snimaju privedene osobe?
  • Bane

    04.02.2022 16:28
    Policija u Srbiji kao u Americi. Svaki čas se laćaju vatrenog oružja i nekog upucaju. Demonstracije razbijaju suzavcem, vodenim topovima, prilikom legitimisanja šamaraju gradjane...Ne možeš da prošetaš N. Sadom a da ne naletiš na patrolu...Ko ima slična iskustva neka udari plus.
  • pajo patak

    04.02.2022 15:51
    @Лиманац
    papane demagoški, ni u zakonui o bezbednosti saobraćaja, niti u zakonu o prekršajnom postupku, a ni u KZ ne piše da je blokiranje saobraćajnica maltretiranje građana. Tema gorenapisanog teksta na portalu je prekomerna upotreba sile od strane državnih institucija. Ako ti je teško da čitaš latinicu upotrebi Google translate.
  • Лиманац

    04.02.2022 15:11
    @пајо патак
    Блокирање саобраћајница не спада у мирне демонстрације, већ је у питању малтретирање грађана. Одсели се негде где је могуће некажњено блокирати улице и ауто-путеве. Овде није.
  • pajo patak

    04.02.2022 14:55
    @Лиманац
    a razbijanje mirnih demonstracija spada generalno u prekomernu upotrebu sile.
    Odseli se u severnu koreju.
  • Tole

    04.02.2022 14:41
    Pa da. U zemlji Srbiji je sve izopačeno!
    Policija bi za svaku preteranu upotrebu sile morala ne samo da bude suspendovana, već i dodatno kažnjena!
    Isto to bi moralo da važi za sve profesionalne vozače. Dakle nema bahatijih vozača od vozača GSP u Novom Sadu! Ti si na pešačkom prelazu i on se zaleće sa najvećom brzinom prema tebi i još ti trubi. Za ovakav prekršaj bi profesionalni vozač morao da bude suspendovan+ da mu se oduzme vozačka dozvola na nekoliko godina! Pa da vidite onda kakva bi bila kultura u saobraćaju!
  • Buric

    04.02.2022 13:48
    5G
    Koje sve u toj plavoj uniformi i koje sve u fotelji sudije i tuzioca ?? Becej grad i opstina je primer bezvlasca samovolje i svakave perverzije na relaciji policija-tuzilastvo-sudstvo.Ostaje primer za pamcenje J.P sad policajca ranije dilera, kog koga je pronadjena rucna bomba i brze bolje laznim svedocenjem odgovarao blizak rodjak aktuelnog predsednika.Naravno po hitnom postupku je primljen u policiju pomocu kucnug prijatelja telehranitelja dr.franje tudjmana.Treba imati hrabrosti i jako volju,sve to istraziti i javno objaviti.Naravno ko sme !!!!
  • Лиманац

    04.02.2022 13:42
    Треба разликовати прекомерну употребу силе и очување јавног реда и мира, у шта спада и разбијање демонстрација.
  • Ns

    04.02.2022 13:28
    Cccc
    Kao prvo i sudovi i tuzilastvo ne rade po zakonu. Onaj decko sto je prosle godine na bulevaru upao u banku pa ispred ubo nekog policajca u redu da ga onesposobe. Ali snimak na kom se to vidi traje 6 min. I dolaze u coporu da ga tuku. I zavrsio od povreda u bolnici pa sta radi to pokvareno tuzilastvo to vam nije posao.kad ivica dacic bio ministar policije za sve sto se saznalo bila je suspenzija ali opet nesto a i kazna su bile uslovne ali nisu radili sto rade sada bojali se da ne izgube posao. Taj ivica dacic je tafa ukinuo i vodene topove i gumene metkove
  • Istina

    04.02.2022 13:12
    Blago budalama
    Pa kriminalcima treba ponuditi ratluk i kafu ljubazno ih pitati jesu nesto uradili i uz izvinjemje ih pustiti
    Ovakva pravila ponasanja dovela su do nebezbndnisti gradjana a jadni policajci su uvek krivi
    Optuzi policajca i nastavi da krades dobitna formula
  • Toma

    04.02.2022 12:50
    nije prekomerna upotreba sile
    Ono o cemu svi pricamo u vecini slucajeva jeste nezakonita upotreba sile, ne prekomerna nego nezakonita.
    Prekomerna upotreba sile je onda kada vas hapse pa vas bespotrebno tuku a ne opirete se hapsenju.
    Na demonstracijama su neki policajci nasumicno napadali gradjane koji su se nasli tu i tu se radi o cistom krivicnom delu koje bi trebalo da nosi utoliko vecu kaznu zbog toga sto je to izvrsio pripadnik MUP-a.

    Svi ti slucajevi cekaju na resavanje od 04.04.
  • akademik

    04.02.2022 12:35
    kakav
    se hibridni rat vodi , ali srećom sada kamere na sve strane , pa uporedite sa zemljama EU , KAKO SE PONAŠA sa nasilnicima ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna